“We hebben een donatieknop op onze website en daar wordt steeds vaker gebruik van gemaakt. Daar zijn we uiteraard blij mee.” Aan het woord is Lodie Hofland, voorzitter van de Voedselbank Den Bosch en omstreken in het Brabants Dagblad.

De Voedselbank heeft 190 vrijwilligers en een begroting van 160.000 euro. De helft van de begroting wordt door de voedselbank zelf verzameld, onder andere door donaties en giften. De andere helft komt van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De afgelopen zomer steeg het aantal huishoudens dat gebruik maakt van de Bossche Voedselbank van 480 naar 540. De voorraad voedsel is nog steeds voldoende vanwege de veelheid aan distributiecentra voor supermarkten in Den Bosch. De Voedselbank verwacht komende winter een verdere toename van het aantal klanten door de stijgende energieprijzen.

Promotie digitale donatieknop
Goede Doelen 's-Hertogenbosch promoot sinds dit voorjaar digitale donatieknoppen op homepages van websites. Meerdere lokale goede doelen hebben al een donatieknop op hun eigen website gezet. Voor 10 organisaties is een donatieknop op de website van de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch gerealiseerd, te weten:
Bossche Klokkenluiders Gilde
Fietsmaatjes Den Bosch
Lopend Buffet
Goede Doelen 's-Hertogenbosch
Netwerk tegen Armoede - Quiet Den Bosch
Speeltuin Rosmalen
Steunpunt Zelfhulp 's-Hertogenbosch
Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch
Voedseltuin Villanueva
Weeshuisjes

Naar verwachting zullen andere opgenomen organisaties dit voorbeeld volgen.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op