Digitaal doneren is groeiende en zal een prominente plaats gaan innemen bij het verwerven van financiële middelen. Goede Doelen 's-Hertogenbosch promoot het installeren van een donatieknop. Een flink aantal organisaties heeft een donatieknop geïnstalleerd.

Lodie Hofland, voorzitter Voedselbank: "Sinds de installatie van de donatieknop in augustus 2022 hebben wij in de laatste vijf maanden van dat jaar zo'n € 84.000,= aan donaties mogen ontvangen. Vergeleken met de eerste zeven maanden van vorig jaar is dit een enorme stijging. Wij zijn erg blij met de adviezen en suggesties van Goede Doelen 's-Hertogenbosch en de ontvangen donaties."

Donatieknop
Onderstaande 27 organisaties hebben een donatieknop geïnstalleerd op hun eigen website én hun webpagina op de site van de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch:
ABC Leer mee
Bossche Klokkenluiders Gilde
Buddyhulp
De Zebra
Dierenambulance 's-Hertogenbosch e.o.
Dierentehuis 's-Hertogenbosch
Dukebox
Fietsmaatjes Den Bosch
Goede Doelen 's-Hertogenbosch
Huiskamer Bij Katrien
Intocht Driekoningen 's-Hertogenbosch
Jeugdfonds Sport en Cultuur 's-Hertogenbosch-Vught
Kledingbank- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch e.o.
Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch
KuBra-Art
Lopend Buffet
Maaspoort Kids
Netwerk tegen Armoede - Quiet Den Bosch
Seniorenbus 's-Hertogenbosch
Speeltuin Rosmalen
Steunpunt Zelfhulp 's-Hertogenbosch
Verkadefabriek
Vicki Brownhuis
Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch
Voedselbank Den Bosch en omstreken
Voedseltuin Villanueva
Weeshuisjes

Zien geven doet geven
Schroom niet aan je omgeving te laten weten dat je donaties hebt ontvangen. Laat het ons weten, meld het in je nieuwsbrief, op je website en/of verstuur een persbericht. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het verstrekken van sociale informatie (ontvangen donaties) leidt tot een toename van donaties. Donaties communiceren helpt!

Mede onder invloed van de promotie van lokale goede doelen in 's-Hertogenbosch is een stijgende lijn in de omvang van lokale donaties te constateren.

Uit onderzoek van 122 jaarverslagen* van organisaties opgenomen in de Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch blijkt dat het bedrag van ontvangen donaties van particuliere huishoudens is verdubbeld, van ruim een half miljoen euro in 2019 naar ruim één miljoen euro in 2022. Een opmerkelijke ontwikkeling gezien de afname van donaties op landelijk niveau. Lees meer >>

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op