De belangstelling voor lokale goede doelen groeit. Dit blijkt uit het gebruik en bezoek van de website van de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch, de toenemende donaties aan lokale goede doelen en de aandacht in de media voor het lokale gemeenschapsleven.

De website van de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch mocht rekenen op een toenemende belangstelling. Gemeten naar het gebruik van de website in 2021 nam het aantal unieke bezoekers met ruim 75% toe in vergelijking met het vorige kalenderjaar. Sinds de presentatie van de Bossche  Lokale Goededoelengids in juli 2019 zijn 10 nieuwe organisaties toegelaten tot de gids en 133 kleine en grote donaties gemeld, 49 in 2020 en 84 in 2021.

Opmerkelijk
Bijzondere acties en donaties waren bestemd voor Het Noordbrabants Museum, Transfarmers, Quiet Den Bosch en Vinkelse Molen De Zwaan. Avans Hogeschool stelde 6.000 uur communicatie en marketingtalent beschikbaar aan 26 organisaties uit de Lokale Goededoelengids. Verder viel op dat in de media de aandacht voor lokale organisaties toeneemt. Met name in de Bossche Omroep verschenen het laatste half jaar meer berichten en artikelen over het lokale gemeenschapsleven.
In 2021 werden de derde en vierde ronde van het onderzoek naar de veerkracht van het Bossche gemeenschapsleven gehouden. Goede Doelen 's-Hertogenbosch verzorgde in samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam de uiteindelijke analyses en rapportages.

Steun lokaal
In januari 2021 werd naar voorbeeld van 's-Hertogenbosch de Lokale Goededoelengids Alkmaar gepresenteerd. In maart publiceerde het Brabants Dagblad het opinie-artikel 'De toekomst is lokaal, zegt het voort!'. In mei besteedde Rotary Nederland aandacht aan lokale goede doelen tijdens haar Districtconferentie Zuidoost Nederland 'Data, genot of gevaar?'. In december organiseerde Goede Doelen 's-Hertogenbosch in samenwerking met (media)partners de publiekscampagne 'Steun Lokaal'.

In Lokale Goededoelengidsen vind je een overzicht van goede doelen die je in je regio kunt steunen. De goededoelenorganisaties zijn onderverdeeld in vier categorieën: buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijk.

Wees loyaal, steun lokaal!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op