December is traditioneel een bezinnings- en geefmaand. Volgens onderzoek wordt bijna 1/3 deel van de jaarlijkse donaties (31%) in december en 12% in de laatste drie dagen van het jaar gedaan. Veel non-profit organisaties (54%) starten daarom in oktober met de voorbereidingen van hun eindejaarsdonatiewervingsactiviteiten. Huis73 en Goede Doelen 's-Hertogenbosch ondersteunen dit onder andere met het inrichten van thematafels geefgedrag.

Thematafels
Huis73 zet de maand december in het teken van geefgedrag door thematafels in Rosmalen, Den Bosch en Vught in te richten. Organisaties opgenomen in de Lokale Goededoelengids kunnen in de laatste week van november hun materiaal aanleveren bij de bibliotheken in Rosmalen en Den Bosch. 
Organisaties uit de gids die Vught tot hun werkgebied rekenen kunnen hun materiaal ook aanleveren in Vught. 

Zichtbaar
Goede Doelen 's-Hertogenbosch organiseert de publiekscampagne STEUN LOKAAL! in de maanden november en december. DTV Den Bosch zendt een videoclip uit, Bossche Omroep publiceert advertenties en artikelen en eind november en de eerste twee weken van december verschijnen posters op digitale borden langs de openbare weg (invalswegen).

Mede onder invloed van de promotie van de lokale goede doelen in 's-Hertogenbosch is vanaf 2019 een stijgende lijn in de omvang van lokale donaties te constateren.

Gegevens 2023 beslaan 10 maanden en nog exclusief data jaarverslagen

Vrijwilligers zijn twee keer meer bereid te doneren dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op