Huis73 zet in samenwerking met Goede Doelen 's-Hertogenbosch de maand december in het teken van geefgedrag door thematafels in Rosmalen, Den Bosch en Vught in te richten.

Verschillende organisaties opgenomen in de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch, zoals ABC leer mee, Cor Unum, Wijkkrant Muntel/Vliert/Orthen, Voedselbank Den Bosch, Huiskamer Bij Katrien, Netwerk tegen armoede - Quiet Den Bosch, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Bossche Klokkenluiders Gilde, Vicki Brownhuis, hebben materialen beschikbaar gesteld voor de thematafels. De tafels zijn de hele maand december te zien in Rosmalen, Den Bosch en Vught.

December= Geefmaand
December is traditioneel een bezinnings- en geefmaand. Volgens onderzoek wordt bijna 1/3 deel van de jaarlijkse donaties (31%) in december en 12% in de laatste drie dagen van het jaar gedaan. Veel non-profit organisaties (54%) starten daarom in oktober met de voorbereidingen van hun eindejaarsdonatiewervingsactiviteiten. Huis73 en Goede Doelen 's-Hertogenbosch ondersteunen dit onder andere met het inrichten van thematafels geefgedrag (doneren, nalaten en vrijwilligerswerk).

Zichtbaar
Goede Doelen 's-Hertogenbosch organiseert de publiekscampagne STEUN LOKAAL! in de maanden november en december. DTV Den Bosch zendt een videoclip uit, Bossche Omroep publiceert advertenties en artikelen, Huis73 richt thematafels in haar bibliotheken in en er zijn posters te zien op digitale borden langs de invalswegen en bij het NS-station.

Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch
In de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch zijn organisaties opgenomen uit de sectoren buurt & wijkkunst & cultuurnatuur & milieu en sociaal & maatschappelijk. De gids dient als hulp voor mensen en bedrijven die een lokale donatie overwegen of lokale goede doelen willen opnemen in hun testament. Met behulp van de gids kunnen zij een weloverwogen keuze maken. Alle opgenomen organisaties zijn gescreend op betrouwbaarheid, doelmatigheid, lokale betrokkenheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid.

Mede onder invloed van de promotie van lokale goede doelen in 's-Hertogenbosch is een stijgende lijn in de omvang van lokale donaties te constateren.

Bekende / gemelde donaties '19-'22

 

Foto's onder (vlnr)
Thematafels in bibliotheken Den Bosch, Vught en Rosmalen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op