Donatie- en fondsenwerving is seizoensarbeid: in het voorjaar zaaien, in de zomer onderhouden en in het najaar, nu dus, oogsten.

Jaarlijks wordt bijna 1/3 deel van de donaties (31%) in december en 12% in de laatste drie dagen van het jaar gedaan. Dit is voor de Stichting Goede Doelen 's-Hertogenbosch aanleiding voor de publiekscampagne STEUN LOKAAL! Wij roepen lokale goededoelenorganisaties op deel te nemen aan de campagne STEUN LOKAAL!

Aftrap / start campagne
Als aftrap van de campagne STEUN LOKAAL! zal op zaterdag 28 oktober de derde Lokale Goededoelendag 's-Hertogenbosch worden georganiseerd.

Gedurende de maanden november en december worden samen met lokale (media)partners promotionele activiteiten georganiseerd:

  • De Bossche Omroep plaats regelmatig advertenties en artikelen over de Lokale Goededoelengids in haar krant.
  • DTV Den Bosch zendt in november en december de clip STEUN LOKAAL! uit in haar reclameblokken.
  • Donderdag 16 november wordt de elfde Beursvloer 's-Hertogenbosch georganiseerd.
  • Vrijdag 17 november is de Dag van de Ondernemer, dé gelegenheid om ondernemers te bedanken voor hun inzet voor de lokale gemeenschap.
  • Vanaf maandag 27 november zijn, net als in 2019 en 2021, gedurende veertien dagen posters van de Lokale Goededoelengids te zien langs de openbare weg, dit jaar op 14 digitale borden langs de invalswegen.
  • Op dinsdag 28 november is het GivingTuesday, de dag om samen net iets meer goed te doen.
  • In december richt Huis73 in haar vestigingen in Rosmalen, Vught en 's-Hertogenbosch thematafels rondom geefgedrag in.
  • Op donderdag 7 december wordt de Nationale Vrijwilligersdag gevierd, de dag om vrijwilligers te bedanken voor het vele werk dat zij belangeloos doen.

Via onze sociale media vragen wij aandacht voor lokale goede doelen door middel van de hashtag #lokalegoededoelen. Doet u mee?

Gouden Eeuw voor lokale goede doelen
De komende jaren vindt in Nederland de grootste intergenerationele vermogensoverdracht ooit plaats. Naar verwachting zal tussen 2020 en 2060 zo'n 100 miljard euro via nalatenschappen terecht gaan komen bij goededoelenorganisaties. Nog eens 100 tot 120 miljard zal bij leven gedoneerd gaan worden.

Vanuit de gemeenschap 's-Hertogenbosch en omliggende dorpen (160.000 inwoners) zal naar schatting* jaarlijks 22,5 miljoen euro, oplopend naar 90 miljoen euro in 2059, particulier geld (nalatenschappen en donaties) beschikbaar komen voor goededoelenorganisaties, internationaal, nationaal, regionaal en lokaal.

Verschillende lokale goededoelenorganisaties melden dit jaar records aan donaties. De Gouden Eeuw voor lokale goede doelen lijkt te zijn aangebroken!

* Schatting gebaseerd op data onderzoek 'Geven in Nederland' van VU-Amsterdam.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op