Donatie- en fondsenwerving is seizoensarbeid: in het voorjaar zaaien, in de zomer onderhouden en in het najaar, nu dus, oogsten. Stichting Goede Doelen 's-Hertogenbosch roept lokale goededoelenorganisaties op deel te nemen aan de publiekscampagne STEUN LOKAAL!

Jaarlijks wordt bijna 1/3 deel van de donaties (31%) in december en 12% in de laatste drie dagen van het jaar gedaan. Dit is voor de Stichting Goede Doelen 's-Hertogenbosch aanleiding voor de publiekscampagne STEUN LOKAAL! 

Aftrap / start campagne
Als aftrap van de publiekscampagne STEUN LOKAAL! zal op zaterdag 28 oktober de derde Lokale Goededoelendag 's-Hertogenbosch worden georganiseerd in Huis73.

Gedurende november en december worden samen met lokale (media)partners promotionele activiteiten georganiseerd:

  • De Bossche Omroep plaats in november en december regelmatig advertenties en artikelen over de Lokale Goededoelengids in haar krant.
  • DTV Den Bosch zendt in november en december de videoclip STEUN LOKAAL! uit in haar reclameblokken.
  • Donderdag 16 november wordt de elfde Beursvloer 's-Hertogenbosch georganiseerd.
  • Vrijdag 17 november is de Dag van de Ondernemer, dé gelegenheid om ondernemers te bedanken voor hun inzet voor de lokale gemeenschap.
  • Vanaf 27 november (weken 48-49-50) zijn posters van de Lokale Goededoelengids te zien langs de openbare weg (invalswegen).
  • Op dinsdag 28 november is het GivingTuesday, de dag om samen net iets meer goed te doen.
  • In december richt Huis73 in haar vestigingen in Rosmalen, Vught en 's-Hertogenbosch thematafels rondom geefgedrag in.
  • Op donderdag 7 december wordt de Nationale Vrijwilligersdag gevierd, de dag om vrijwilligers te bedanken voor het vele werk dat zij belangeloos doen.

Via onze sociale media vragen wij aandacht voor lokale goede doelen door middel van de hashtag #lokalegoededoelen. Doet u mee?

Gouden Eeuw voor lokale goede doelen
De komende jaren vindt in Nederland de grootste intergenerationele vermogensoverdracht ooit plaats. Naar verwachting zal tussen 2020 en 2060 zo'n 80-90 miljard euro via nalatenschappen terecht gaan komen bij goededoelenorganisaties. Nog eens 90 tot 100 miljard zal bij leven gedoneerd gaan worden. In 's-Hertogenbosch zal naar verwachting circa 1,6 miljard euro vrij gaan komen voor goede doelen en het lokale gemeenschapsleven.

Jaarlijks zal naar schatting* vanuit de gemeenschap 's-Hertogenbosch en omliggende dorpen (160.000 inwoners)  22,5 miljoen euro, oplopend naar 90 miljoen euro in 2059, particulier geld (nalatenschappen en donaties) beschikbaar komen voor goededoelenorganisaties, internationaal, nationaal, regionaal en lokaal.

Verschillende lokale goededoelenorganisaties melden dit jaar records aan donaties. De Gouden Eeuw voor lokale goede doelen lijkt daadwerkelijk te zijn aangebroken!

* Schatting gebaseerd op data onderzoek 'Geven in Nederland' van VU-Amsterdam.

Design poster: VisionArt

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op