De Seniorenbus presenteerde zaterdag 19 februari twee nieuwe elektrische auto’s en haar toekomstplannen. Eén elektrische auto is volledig beschikbaar gesteld door het nieuwe hotel The Den.

Al bijna 10 jaar zijn de gele bussen van de Seniorenbus een vertrouwd beeld in 's-Hertogenbosch. Dat zijn er inmiddels zes. En het Bossche straatbeeld wordt nog vrolijker door de komst van twee nieuwe elektrische auto's, eveneens in de herkenbare gele huiskleur.

De twee nieuwe elektrische auto’s stonden al lang op het verlanglijstje van de Stichting Seniorenbus. Met de aanschaf van deze twee comfortabele voertuigen wordt de eerste fase ingeluid van de verduurzaming van de activiteiten van de Seniorenbus. Tevens wordt hiermee een begin gemaakt met de uitbreiding van kleinschalig en laagdrempelig vervoer voor 55+-ers in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Gebruik van openbaar vervoer is voor vele ouderen fysiek onmogelijk of niet wenselijk. De bushaltes liggen te ver verwijderd van woning en/of eindbestemming en niet altijd zijn financiële middelen toereikend voor vervoer per taxi. Sociaal isolement dreigt wanneer actieve 55+-ers niet meer op pad kunnen. De Seniorenbus voorziet met haar passend kleinschalig vervoer in deze groeiende behoefte.

Met de vervangen bussen kan de Seniorenbus voldoen aan het verzoek van diverse seniorenverenigingen, maatschappelijke organisaties, gemeente en de eigen abonnees naar vervoersmogelijkheden buiten kantooruren van en naar activiteiten van de seniorenverenigingen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op