De eerste ‘Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch’ zal op maandag 1 juli a.s. gepresenteerd worden in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch. Burgemeester Jack Mikkers neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Hoogleraar filantropie prof. dr. René Bekkers van de VU-Amsterdam zal een inleiding verzorgen over geefgedrag in Nederland en het te verrichten onderzoek rondom de lokale goededoelengids in ’s-Hertogenbosch. Op de dag van de presentatie zal ook de volledige website, inclusief 62 opgenomen organisaties, online gaan.

Kraamkamer nieuwe initiatieven
In de eerste ‘Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch’ zijn 62 organisaties opgenomen uit de sectoren natuur & milieu (5), buurt & wijk (7), sociaal & maatschappelijk (23) en kunst & cultuur (27). Meer dan 1,5 miljoen keer wordt gebruik gemaakt van de diensten en activiteiten van deze organisaties. Bij deze organisaties werken 6.300 mensen (vrijwilligers en personeel).
Van de 62 opgenomen organisaties zijn er 26 hun activiteiten gestart vóór de eeuwwisseling, 10 tussen 2000 en 2010 en maar liefst 26 na 1 januari 2010. 42% van de organisaties is dus nog geen 10 jaar oud. Bij hen werken 1.336 medewerkers (1.259 vrijwilligers en 77 personeelsleden). Een opmerkelijke en verrassend teken van vernieuwing, initiatief en vitaliteit. Het gemeenschapsleven in ’s-Hertogenbosch blijkt een mooie kraamkamer voor nieuwe initiatieven!

Voorbereiding
In december 2017 gaven bestuur en leden van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West groen licht voor het maken van een lokale goede doelengids. In 2018 is het project uitgewerkt, heeft prof. dr. René Bekkers van de Vrije Universiteit Amsterdam een inleiding verzorgd, is prof. dr. Lucas Meijs van RSM Erasmus Universiteit Rotterdam om advies gevraagd en zijn de eerste contacten gelegd met samenwerkingspartners. Samen met Mooi zo Goed zo zijn in het najaar 2018 ruim 525 organisaties aangeschreven over het plan voor een lokale goede doelengids. Lokale en regionale media gaven ruim aandacht aan het project.

Aanmelding
Na een inschrijvingsperiode hebben zich afgelopen najaar 113 organisaties gemeld voor een plaats in de gids. Door Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West zijn 62 organisaties geselecteerd voor opname in de eerste ‘Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch’. Zij voldoen aan strenge eisen van betrouwbaarheid, lokale betrokkenheid, doelmatigheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid. Op 28 maart is door Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West de ‘Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch’ opgericht.

Presentatie
De eerste editie van de ‘Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch’ zal op 1 juli worden gepresenteerd in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch in aanwezigheid van vertegenwoordigers van in de gids opgenomen organisaties, samenwerkingspartners en anderen. Burgemeester Jack Mikkers zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Na de presentatie zal de gids verspreid worden onder notarissen, banken, vermogensbeheerders, accountants, financiële adviseurs en begrafenisondernemers.

Medewerking
Aan de gids wordt meegewerkt door Avans Hogeschool, Vrije Universiteit Amsterdam, Geven in Nederland, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam School of Management, prof. dr. René Bekkers, prof. dr. Lucas Meijs, VisionArt, VrolijkOnline, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Drukkerij Dekkers van Gerwen, Van Eeten Notarissen, Mooi zo Goed zo, Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West en Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch.

Stadskroniek
Eric Alink schreef op 12 juni een mooie stadkroniek Gul over filantropie, geefgedrag, de kersverse Bossche hoogleraar filantropie en de lokale goededoelengids.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op