Een feestelijk moment. De oprichting van de ‘Stichting Goede Doelen ‘s-Hertogenbosch’ door Rotaryclub 's-Hertogenbosch West is een feit. De stichting heeft onder andere als doel te komen tot de eerste Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch. Het eerste bestuur bestaat uit Anne-Mart Agerbeek, Anne-Marie van Eeten, Ruurd Verdam, Emiel Felix en Jan de Rond.

Nadat  in december 2017 bestuur en leden van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West club groen licht gaven om het project ‘Bossche Gouden Eeuw van Filantropie’, het maken van een goededoelengids voor ’s-Hertogenbosch, uit te gaan voeren is in januari een commissie Filantropie van 7 personen gevormd.

In het eerste half jaar van 2018 is het project uitgewerkt, heeft prof. dr. René Bekkers van de Vrije Universiteit Amsterdam een inleiding verzorgd en zijn de eerste contacten gelegd met samenwerkingspartners.

In het tweede half jaar van 2018 is prof. dr. Lucas Meijs van RSM Erasmus Universiteit Rotterdam om advies gevraagd en is samenwerking aangegaan met Avans Hogeschool.  Op het extern 50 jarig jubileumfeest van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West is het project openbaar gemaakt waarna artikelen in de lokale en regionale media verschenen om organisaties te informeren over het project. In samenwerking met Mooi zo Goed zo zijn 525 organisaties aangeschreven over het plan een lokale goededoelengids te realiseren. Na een inschrijvingsperiode van één maand hebben zich 113 organisaties gemeld voor een plaats in de gids.

Op 28 maart is de ‘Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch’ door Rotaryclub 's-Hertogenbosch West opgericht en het project 'Bossche Gouden Eeuw van Filantropie' afgesloten. De opgerichte stichting zal de eerste editie van de ‘Lokale goededoelengids ’s-Hertogenbosch’ gaan realiseren en de gids in de komende decennia onderhouden en actualiseren.

Naar verwachting zal de gids in de 2de helft van juni 2019 gepresenteerd worden in aanwezigheid van vertegenwoordigers van in de gids opgenomen organisaties, samenwerkingspartners en anderen.

Aan de gids werken o.a. mee VisionArt, Drukkerij Dekkers van Gerwen, VrolijkOnline,  Rotterdam School of Management, Erasmus University, Vrije Universiteit Amsterdam, Geven in Nederland, prof. dr. René Bekkers, prof. dr. Lucas Meijs, Avans Hogeschool, Mooi zo Goed zo en Gemeente 's-Hertogenbosch.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op