Het spel Oeteldonk, de lange geschiedenis, de tradities, het protocol, de kleding, emblemen, symbolen, evenementen, muziekskes en hoofdrolspelers. Er is veel te vertellen over Oeteldonk, maar bovenal is het een lokaal en cultureel feest met nationale bekendheid. Mooi en niet verwonderlijk dat Oeteldonk lokale goede doelen een warm hart toedraagt.

Tijdens de editie 2023 van Oeteldonk, alias ’s-Hertogenbosch,  was het motto ‘Oeteldonk omèrrumt oe’, vrij vertaalt naar het Nederlands ‘Oeteldonk omarmt je’. Dit was de eerste reguliere editie met alles erop en eraan sinds de start van de coronacrisis in 2020.

Tijdens ‘Roet Korte Put’ komen alle carnavalliefhebbers bij elkaar in de Korte Putstraat. Dit jaar gaf het evenement Stichting 1184 de gelegenheid om een cheque van vier cijfers voor de komma te overhandigen aan Voedseltuin Villanueva (zie foto onderaan).

De Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch en Fietsmaatjes Den Bosch gaven acte de présence tijdens de Aankomst en Intocht van Prins Amadeiro XXVI en Zijn Adjudant van Oeteldonk Centraol naar ‘t stadhuis voor de traditionele en officiële ambtsketenoverdracht (zie foto onderaan).

Voor de veertiende keer verzorgde Veur Mekaor langs de route van de optocht een rolstoeltribune (zie foto onderaan).

De invoering van statiegeldbekers zorgde voor een mooi verdienmodel voor daklozen. Zij verzamelden weggegooide bekers en inden het statiegeld bij de algemene inleverpunten.

Zoals altijd gaan de attributen van Oeteldonk na afloop naar misschien wel het leukste museum van 's-Hertogenbosch en omstreken, het ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’.

Volgend jaar, 2024, is het motto van de Oeteldonkssche Club van 1882 ‘Oeteldonk blèft plèkke’. Benieuwd welke connecties en verbanden dan gelegd (kunnen) worden!

Wees sociaal en royaal, steun lokaal!

 

Foto's onder:
Overhandiging checque 1184 aan Villanueva
vlnr: Ton Heine (Villanueva), Martin Vroom en Bas van Essen (1184)

Fietsmaatjes Den Bosch tijdens intocht
Foto: Jan de Rond

Rolstoeltribune Veur Mekaor langs route optocht
Foto: Veur Mekaor

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op