Vanaf woensdag 24 augustus zal elke 14 dagen een podium worden gegeven aan lokale organisaties die dat verdienen. De nieuwe rubriek in de Bossche Omroep  'Lokale goede doelen die uw steun waard zijn' is een initiatief van Talvi Mediacentrum en Goede Doelen 's-Hertogenbosch.

Han van Bodegom, Talvi Mediacentrum: "De Bossche Omroep is een weekblad gericht op de inwoners en gemeenschappen van 's-Hertogenbosch en omliggende dorpen. Dit geldt ook voor de Lokale Goededoelengids. Wij zijn beide dienstverleners met een sterk lokaal karakter, een mooie en natuurlijke combinatie. Op deze manier kunnen wij eenvoudig meewerken aan het versterken van de sociale infrastructuur van 's-Hertogenbosch en wie wil dit nou niet?"

In juli verscheen de proefeditie van de rubriek met daarin aandacht voor ABC leer mee en Actieve Senioren 's-Hertogenbosch. Deze week staan het Bossche Klokkenluiders Gilde en de Bossche Reddingsbrigade in de spotlight in deze speciale rubriek in de Bossche Omroep.

Via het alfabetische overzicht van lokale goede doelen op deze site is te volgen welke organisaties in de komende weken en maanden in de spotlight gezet gaan worden.

Groeiend steun en sympathie
Jan de Rond, Goede Doelen 's-Hertogenbosch: "De belangstelling en sympathie voor lokale goede doelen is al een tijdje groeiende. Dit werd afgelopen juni vanuit de wetenschappelijke wereld bevestigd bij de presentatie van het onderzoek 'Geven in Nederland 2022'. Het bezoek en gebruik van de website van de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch in het eerste half jaar van 2022 is met 66% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Het is nog veel te vroeg om iets te zeggen over de invloed van het concept Lokale Goededoelengids op het geefgedrag, maar de lancering van het concept lijkt in ieder geval goed getimed te zijn. In samenwerking met Talvi Mediacentrum hopen we de aandacht en steun voor lokale goede doelen verder te vergroten."

De Bossche Omroep is een wekelijks huis-aan-huis blad met een oplage van 60.000 exemplaren. Dit najaar zal de tweede Lokale Goededoelendag 's-Hertogenbosch gehouden gaan worden.

Verbeteringen
Om aan de groeiende belangstelling te voldoen heeft Goede Doelen 's-Hertogenbosch verbeteringen doorgevoerd op de website van de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch. Zo is het onderdeel nieuws, met op dit moment meer dan 110 nieuwsitems, opgedeeld in sub-pagina's van 12 items en is een zoekfunctie geïnstalleerd waardoor opgenomen organisaties en nieuwsitems sneller gevonden kunnen worden.

In de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch zijn organisaties opgenomen uit de sectoren buurt & wijkkunst & cultuurnatuur & milieu en sociaal & maatschappelijk. De gids dient als hulp voor mensen die een donatie overwegen of lokale goede doelen willen opnemen in hun testament. Met de gids kunnen zij een weloverwogen keuze maken.

Lokale Goededoelengids maakt lokaal geven gemakkelijk!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op