Stichting Katshuisch is half april opgenomen in de Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch.

Stichting Katshuisch is een woonhuis voor de gehandicapte kat. Het Katshuisch verzorgt 29 gehandicapte katten. Het Katshuisch en haar 25 vrijwilligers verzorgen naast de gehandicapte katten diverse activiteiten waar  jaarlijks meer dan 200 bezoekers naartoe komen. 

Het Katshuisch is een initiatief van Arianne de Jong. Zij begon in 2013 met een gehandicapte kat en dat werden er al snel meer. Ze besloot te verhuizen zodat het leefoppervlak van de dieren groter werd. Omdat het alleen niet meer te doen was, is de stichting Katshuisch opgericht. In november 2024 bestaat de stichting vijf jaar.

De stichting Katshuisch biedt tevens dagbesteding aan vrijwilligers. De 25 vrijwilligers zijn afkomstig uit Den Bosch en omstreken en variëren in leeftijd van 18 tot 78. Het Katshuisch wil de zinvolle dagbesteding voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uitbouwen. 

Jan de Rond, Goede Doelen 's-Hertogenbosch: "Het Katshuisch is de zestiende organisatie die wij sinds de presentatie van de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch in 2019 toelaten tot de gids. De opgenomen organisaties zijn gescreend op betrouwbaarheid, doelmatigheid, lokale betrokkenheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid.”

In de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch zijn organisaties opgenomen uit de sectoren buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijk. De gids dient als hulp voor bedrijven en mensen die een lokale donatie overwegen of lokale goede doelen willen opnemen in hun testament. Met behulp van de gids kunnen zij een weloverwogen keuze maken.

Alle opgenomen organisaties zijn gescreend op betrouwbaarheid, doelmatigheid, lokale betrokkenheid, continuïteit en (sociale) duurzaamheid.

Wees royaal, steun lokaal! 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op