Deze winter zamelden de vrijwilligers van Weeshuisjes voor het tweede achtereenvolgende jaar jassen in voor mensen met een kleine portemonnee, dit jaar bij koffietent De Camping op de Orthenbrug aan de Zuid-Willemsvaart.

In twee weken tijd werden zo’n 1.750 jassen gedoneerd bij de Orthenbrug. Mensen die een warme jas nodig hadden konden een jas uitkiezen en gratis meenemen. Alle ingezamelde jassen hebben via de uitstalling aan de Orthenbrug en via Brabant Hart in Aktie een nieuwe bestemming gekregen.

Coffeelab Den Bosch trakteerde koffietent Camping op 12 kilo koffiebonen waardoor ruimhartig koffie kon worden uitgedeeld aan de brengers en ophalers van de jassen én aan betrokken passanten.

Imke van Dillen & Nick van der Schoot van Weeshuisjes waren blij verrast door de zachtmoedigheid van mensen om iets voor elkaar te betekenen. Imke van Dillen: "Er waren meerdere mensen die in hun straat jassen inzamelden en daarna bij ons afleverden. Mensen die een warme jas nodig hadden konden we door de ruimhartigheid trakteren op een jas, praatje, koffie of een lief kaartje. Er was dit jaar tijdens de kerstvakantie zichtbaar meer menselijkheid op de Orthenbrug te ontdekken."

Stichting Weeshuisjes geeft kleinschalige gebouwen en objecten die er "verweesd" bijstaan een nieuwe bestemming in de lokale samenleving. Het doel is om mensen uit de buurt actief te betrekken bij activiteiten die het leven zinvoller en vrolijker maken. Sociaal geluk in kleine huisjes!

Wees sociaal, steun lokaal!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op