Huis73 en Goede Doelen ’s-Hertogenbosch realiseren voor de tweede keer een thematafel rondom geefgedrag in de hal van de Stadsbibliotheek aan de Hinthamerstraat. De 69 organisaties die in de lokale goededdoelengids staan zijn gevraagd materiaal aan te leveren voor deze tweede thematafel in de geefmaand december. Volgens Amerikaans onderzoek wordt namelijk bijna een derde van de donaties in de maand december gedaan. In de laatste drie dagen wordt zelfs 12% van de schenkingen gedaan. Begin december wordt wereldwijd de campagne #GivingTuesday georganiseerd. In Nederland wordt hier voor het tweede achtereenvolgende jaar meegedaan aan deze campagne. Vorig jaar namen 13 organisaties deel. Dit jaar staat de teller al op meer dan 150, waaronder drie Bossche organisaties.

2020 het jaar van thuis
2020 is het jaar van thuis geworden. Thuis wonen, thuis slapen, thuis leven, thuis ontspannen én nu ook thuis sporten, thuis leren en thuis werken. “Wees loyaal, koop lokaal” is een veel gehoorde slogan. De grote wereld is kleiner geworden. Kleine, lokale doelen hebben volgens onderzoek het grootste donateursvertrouwen. Ze mogen zich verheugen in de warme belangstelling van het grote publiek. In gemeente ’s-Hertogenbosch bestaat een rijk en veerkrachtig verenigings- en gemeenschapsleven. Alleen al sinds de eeuwwisseling zijn 550 nieuwe organisaties opgericht en is het vrijwilligerscorps met 40% gegroeid. In jet jaar 2000 telde de Bossche gemeenschap 33.000 vrijwilligers. 18 jaar later is dat aantal gegroeid naar 46.000. Eind dit jaar wordt bekend op hoeveel mensen het vrijwilligerscorps in 2020 is uitgekomen.

Lokale Goededoelengids
Een van de nieuwe Bossche organisaties is Goede Doelen ’s-Hertogenbosch. Eind dit jaar bestaat haar eerste Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch 1 ½ jaar. De stichting kan terugkijken op een voortvarende start van haar gids. Bij de presentatie waren 62 organisaties in de gids opgenomen. In de tussentijd is dit aantal gegroeid naar 69 lokale goede doelen. De laatste twee toevoegingen zijn HartVeilig Den Bosch en Steunpunt Zelfhulp ’s-Hertogenbosch & Regio.

Een flink aantal organisaties heeft het afgelopen jaar een of meerdere donaties mogen ontvangen, waaronder Lopend Buffet, Quiet Den Bosch, Vinkelse Molen De Zwaan, Noordbrabants Museum, Buddyhulp, Weeshuisjes, Vicky Brownhuis, Voedselbank en anderen.

Broertje
In januari 2021 krijgt de Bossche gids een broertje in Alkmaar. Op 20 januari zal Goede Doelen Alkmaar de eerste Lokale Goededoelengids Alkmaar in het stadhuis van Alkmaar overhandigen aan burgemeester Emiel Roemer.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op