Stichting Weeshuisjes heeft een fors bedrag, vier cijfers voor de komma, ontvangen van Stichting Wereldbeelden. Reden is dat het bestuur van Wereldbeelden haar bestaansrecht overbodig vond nadat de derde editie van World Press Photo in Den Bosch succesvol was. In januari 2020 heeft de stichting alles overgedragen aan samenwerkingspartner Willem Twee, muziek en beeldende kunst.

Stichting Weeshuisjes gebruikt het geld voor de bouw van een publieke tribune aan de waterkant bij het voormalige brugwachtershuisje op de Orthenbrug in het Zuid-Willemspark. Dit huisje is sinds 2018 in gebruik als sociaal initiatief “Camping Koffietent”.

Nieuwe ontmoetingen
Stichting Wereldbeelden had in haar statuten opgenomen dat bij opheffing het resterende bedrag overgemaakt dient te worden naar een stichting met een Anbi-status. Ruud Geven, voormalig voorzitter van Wereldbeelden: "We vonden het belangrijk dat de begunstigde organisatie een, met alle respect natuurlijk, relatief kleinschalig initiatief is. Zij kunnen het beste gebruiken en we vonden het belangrijk dat de gekozen organisatie iets nieuws toevoegt aan ‘s-Hertogenbosch. Samen met de andere bestuursleden - Claire van Nunen en Warren van Hoof - hebben we social designer Imke van Dillen van Weeshuisjes gevraagd of haar stichting het bedrag wilde ontvangen. Ze was blij verrast.”

Bouwen met buurtbewoners
Imke van Dillen: “Buurvrouw Anna van der Wedden (Annarchi) heeft de tribune aan de waterkant ontworpen. Buurtgenoot Helmer Lathouwers, Koen Lommerse en Charles Kluijtmans (Charles Maak Het) hebben met collega's de fraaie tribune van fsc hout gebouwd. Ze kregen daarbij hulp van onze ‘campingbazen’. Elho sponsort o.a. de plantenbakken en een regenton. De tribune is hierdoor echt publiek domein. Mede mogelijk gemaakt door royale donaties van campinggasten plus bijdragen van het VSBFonds, het Prins Bernhard Buurtcultuurfonds en Stichting Wereldbeelden.”

Actieve buurt verhoogt leefbaarheid
Stichting Weeshuisjes is als buurt- en wijkorganisatie opgenomen in de Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch en is hartstikke blij met dergelijke giften. Daarmee kan de stichting zich blijven inzetten voor buurtparticipatie en het creëren van ontmoeting tussen bewoners in het publieke domein.

Stichting Weeshuisjes stimuleert het gebruik van leegstaand (kleinschalig) vastgoed voor sociale doeleinden zoals de potentie van buurtbewoners laten floreren ten gunste van de leefbaarheid in de buurt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op