Het gebeurt maar zelden dat musea objecten uit de late middeleeuwen kunnen verwerven. Dankzij donaties van de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar Jheronimus Fonds) en Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum is dit Het Noordbrabants Museum toch gelukt.

De recente aankoop van twee uit 1481 daterende wapenborden van ridders van de Orde van het Gulden Vlies mag dan ook gerust heel bijzonder worden genoemd. De wapenborden herinneren aan één van de hoogtepunten van de Brabantse geschiedenis: het in opdracht van Maximiliaan, aartshertog van Oostenrijk, te ’s-Hertogenbosch georganiseerde kapittel van de Orde van het Gulden Vlies.

De twee aanwinsten, verworven met steun van de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar Jheronimus Fonds) en Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum, zijn nu te zien in de historische presentatie van Het Noordbrabants Museum, Het Verhaal van Brabant.

Het Noordbrabants Museum, het kloppend cultureel hart van 's-Hertogenbosch en Brabant met een stimulerend effect op de eigen samenleving.

Lokale Goededoelengids maakt geven gemakkelijk.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op