Voedseltuin Villanueva heeft zaterdag 27 november een cheque van vier cijfers voor de komma ontvangen van de Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West. Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding van de bijenvolken, zodat er meer honing geproduceerd kan worden.

Het geld is bij elkaar gebracht tijdens de jaarlijkse Hertogdag van de Rotary. Bij Voedseltuin Villanueva kunnen ze het geld goed gebruiken. Voorzitter Ton Heine: “Wij zijn enorm blij met deze donatie voor onze bijenvolken. Voedseltuin Villanueva produceert naast groenten, fruit en kruiden ook honing voor de Voedselbank. Met deze donatie kunnen wij het aantal korven in eigen beheer uitbreiden. Voor onze inkomsten zijn wij afhankelijk van donaties. Jaarlijks hebben we circa € 10.000 nodig. Met dit bedrag kunnen we komend jaar weer mooi vooruit.”

Bij Villanueva, gestart in 2014, werken 30 vrijwilligers aan het produceren van groente en fruit voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Er wordt zo veel mogelijk op biologische wijze gewerkt en de bedoeling is ook om bij te dragen aan de biodiversiteit in het gebied. De voedseltuin ligt in een gebied dat grenst aan de Ecologische Hoofdstructuur.

Wees loyaal en sociaal, steun lokaal!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op