De dak- en thuislozen van het Inloopschip zijn blij verrast door het project 'One and one makes two' van kunstenaaar Frank Willems en acteur Tim Haars. Kern is: koop je een door Willems en Haars ontworpen trui of mondkapje dan doneren zij hetzelfde kledingstuk aan een dak- of thuisloze. 

Het is niet voor het eerst dat een dergelijke actie wordt gehouden. Vorig jaar startte Willems al met een soortgelijk project, toen dak- of thuislozen eveneens met kleding verblijd werden als iemand een kledingstuk afnam. ,,Ik had eerst vooroordelen over dak- en thuislozen. Totdat ik bij het Inloopschip, een opvangcentrum in Den Bosch, binnenliep.” Daar trof hij een oude voetbalvriend aan, die vertelde hoe hij pardoes dakloos werd.

,,Kijk, iedereen kan zomaar op straat belanden, echt waar. Ik betrapte mezelf er op dat ik vooroordelen over hen had, maar dat is gewoon onterecht", vertelt Frank Willems, geboren en getogen Bosschenaar. ,,Dus nu geven we warmte weg in de koude wintermaanden. Dat is toch wel het minste wat we kunnen doen?"

Bron: Brabants Dagblad

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op