De Lokale Goededoelengids die dit jaar in 's-Hertogenbosch van start ging, krijgt in Alkmaar een broertje: in navolging van Rotaryclub 's-Hertogenbosch West heeft Rotaryclub Alkmaar De Waag besloten een eigen lokale goededoelengids te gaan maken. Net als in Den Bosch wordt hiervoor een aparte stichting opgericht. De presentatie van de Alkmaarse gids wordt verwacht in de tweede helft 2020.

Nalatenschap
In de zomer presenteerde de Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch haar gids. Daarin waren op dat moment 61 organisaties opgenomen die zich in de gemeente 's-Hertogenbosch inzetten voor buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijke onderwerpen. De gids is bedoeld als hulp voor mensen die een donatie overwegen of lokale goede doelen willen opnemen in een nalatenschap.

Lijst uitgebreid
De stichting heeft de lijst met Bossche goede doelen intussen uitgebreid tot 66 stuks. De organisaties die recent zijn opgenomen zijn  Stichting Weeshuisjes, Stichting Dierenambulance ’s-Hertogenbosch, Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Kameraden en Stichting More Than Refugees.

De stichting gaat in deze maand een extra campagne voeren onder meer door aan 60 lantaarnpalen in de gemeente posters op te hangen. De stadsbibliotheek staat deze maand ook in het teken van geefgedrag.

Opgenomen in testamenten
Volgens de stichting zijn de eerste resultaten sinds de start al merkbaar. Uit contacten met notariaten blijkt dat er organisaties worden opgenomen in testamenten.  Ook zoeken bedrijven en particulieren bewust in de gids naar organisaties waaraan ze willen doneren.

De lokale Goededoelengids is er gekomen om een graantje mee te kunnen pikken van het vele geld dat de komende decennia vrij komt om te vererven van de babyboomers. Tot nu toe worden vooral (inter)nationale goede doelen opgenomen in testamenten.

Bron: Brabants Dagblad

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op