De Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch heeft 5 nieuwe organisaties opgenomen in de Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch. De nieuw opgenomen organisaties zijn: Stichting Weeshuisjes (Buurt & wijk), Stichting Dierenambulance ’s-Hertogenbosch (Natuur & milieu), Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur (Kunst & cultuur), Stichting Kameraden en Stichting More Than Refugees (Sociaal & maatschappelijk). Hiermee komt het aantal opgenomen organisaties op 66 lokale goede doelen.

December bezinnings- en geefmaand
December is traditioneel een bezinningsmaand en voor de stichting aanleiding voor een campagne. In de eerste twee weken van december zullen, net als in de eerste helft van juli, 60 posters worden opgehangen aan lantaarnpalen in de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Babel Bibliotheek 's-Hertogenbosch zet de maand december in het teken van geefgedrag door een thematafel in te richten over geefgedrag met materiaal van lokale goede doelen en de Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch.
Volgens Amerikaans onderzoek wordt in de maand december 31% van de jaarlijkse donaties gedaan. In de laatste drie dagen van de maand is het maar liefst 12%.

Eerste resultaten merkbaar
Na de presentatie van de Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch op 1 juli zijn de eerste resultaten al merkbaar. Uit het notariaat heeft de stichting vernomen dat de eerste organisaties uit de gids zijn opgenomen in testamenten.
Stichting De Vinkelse Molen mocht een bedrag van vijf cijfers voor de komma ontvangen van een bedrijf. 
Stichting ABC Leer Mee heeft een bedrag van vier cijfers voor de komma mogen ontvangen van een 25 jarig bruidspaar.
Bij gelegenheid van een 65ste verjaardag is geld ingezameld voor een lokaal goed doel. Dit leverde een bedrag van drie cijfers voor de komma op. De jarige koos voor het project Kids Reporters van Stichting Lopend Buffet.
Een donateur, uit regio Utrecht, heeft uit de internet versie van de ‘Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch’ de Stichting Transfarmers gekozen om een kleine donatie te doen, twee cijfers voor de komma.
Bij alle donaties speelde de opname in de gids een rol in de keuze waaraan gedoneerd is.

Goed voorbeeld doet volgen
De gids is ook buiten de regio 's-Hertogenbosch opgemerkt. In het Vakblad Fondsenwerving is melding gemaakt van de lancering van de gids en de mogelijk opmars van lokale goede doelen.

In navolging van de Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West heeft de Rotaryclub Alkmaar De Waag besloten een eigen lokale goededoelengids te gaan maken. Hiervoor is, net als in ’s-Hertogenbosch, een aparte stichting opgericht, de Stichting Goede Doelen Alkmaar. De presentatie van de Alkmaarse gids wordt verwacht in de tweede helft 2020.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

In de media Contact Hoofdsite
Volg ons op